Feb 27, 2017

Nona & Elsa - Part IV

page 1
page 2
page 3
page 4
Art & story: J. Piira

1 comment:

Anonymous said...

Hei, jos ole Pelaaja lehden sivustossa oleva Shunichiro niin kerronpa oman asiani ääninäyttely lakosta josta kommentoit.

Jos puhumme vaikka Mario tyylisistä tasoloikista, niin niisä ei tarvitse olla mitää "Oscarin tasoista" näytelyä ja tosi nimekeitä ääniä yms. peleissä jossa ei ääninäytelyä oikein tarvita. Kuten Zelda pelit. MUTTA, kun kysessä on kovin tarina ja hahmo painoteinen peli, niin tilanne muutuu. Jos sellinen peli olisi täysin mykä, niin se olisi tosi tylsää pelatavaa. Se että käytetään vaikka Troy Bakeria ja Nolan Northia paljon peleissä, on kyllä toistuvaa, mutta ehkä tähän vaikutaa se, että suuria videopeli ääninäytelijöitä ei ole vielä paljoa. Tilanne muutuu varmaan myöhemmin sitten, mutta tälläinen tilanne nyt on. Toisena juttuna on, että varmaan suuri syy miksi näitä kuulaan niin paljon on, kun itse pelikehittäjät valitsevat ääneet monesti. Voiko olla esim. Bakerin vika se, että hän on jossain pelissä mukana, etenkin jos hän ei aluksi edes hakenut kyseistä roolia olenkaan?

Pelejä ei toki ihan elokuviin voi rinastaa, mutta siihenkin pätee välillä 1 sama asia. Jos leffassa on Tom Cruise niin leffa myy. Jos ei, vaikka tarina olisi kuinka hyvä, niin ei ehkä vältämätä.

Loppu sanoiksi, jos ei jaksa kuunella samoja ääniä, niin vaihtaa pelin kielen (vaikka japaniin) tai sitten pelaa sen täysin mykänä ja jos elämänkumpanisi vaikka kehuu ja pitää Troy Bakerista, niin jätätkö hänet niin mitätömän asian takia?